‘Eieren, vergeet de eieren niet. Anders morgen geen pannekoeken. Had ik de kinderen beloofd.. Shit, ben aant seksen! Waarom dan die eieren. Denk aan seks. Dit is toch lekker. Let go off de eieren.’ Minuten later: ‘Grrrr… nogsteeds eieren.’ Zomaar een moment uit het seksleven van een vrouw. Alle energie bij elkaar geraapt om te seksen. Lekker zoenen, beetje pijpen, beffen. En ja hoor… dwalen je gedachten weer af naar… het boodschappenlijstje!

Er is hersenonderzoek gedaan met de MRIscan. Vrouwen werd gevraagd sex te hebben terwijl ze met hun hoofd in een scan lagen. En echt… het gebied waar triviale zaken als boodschappenlijstjes worden gemaakt, was veel actiever bij vrouwen dan bij mannen! Het is dus heel gewoon! Maar daarom niet minder irritant. Maar ja, tis net als slaapproblemen. Als je je boos maakt om het wakker liggen, kan je dus helemaal niet meer slapen. Dusss… erger je niet! Laat je gewoon even afleiden. En vertrouw erop dat de lijstjes vanzelf weer verdwijnen. Gewoon doorgaan met seksen, dan pak je de opwinding vanzelf weer op.

80% van de vrouwen heeft wel eens moeite met klaarkomen. De meesten vinden dit niet eens zo erg. Maar 35% baalt hier wel van. Vaak hoor ik dat mensen wel in hun eentje klaar kunnen komen maar niet samen. Doet je bedpartner wel wat jij lekker vindt? Misschien kan je hem/haar een beetje helpen? Door het te bespreken, subtiel zijn/haar hand op de juiste plek te leggen of te laten zien hoe jij het wil. Of gebruik een vibrator om je clitoris te stimuleren. En met wat spuug of glijmiddel voel je meer. Ook spreek ik vrouwen die moeite hebben met los laten. Mag je wel genieten van jezelf? Sta jezelf een orgasme toe! Of geniet gewoon van het seksspel en accepteer dat je niet (altijd) klaarkomt. Door de druk van het presteren weg te nemen, kan je ineens, per ongeluk zomaar over het hobbeltje heen getrokken worden.

De moraal van dit verhaal? Jij bent de baas. Jij bepaalt wat je wil. Je moet het alleen wel ff kenbaar maken. En gewoon doen.

Enjoy!

Lees meer (ook leuke oefeningen!): www.seksualiteit.nl

Volgende »

 1. michiel schreef:

  Ik herken me hierin. Afdwalende gedachtes, moeite om opgewonden te blijven in nabijheid van sekspartner etc. Niks bijzonders dus, lees ik hier, maar… ik ben een man. Is dat gek?

  • maartjegoedhart schreef:

   Nee, dat is helemaal niet gek. Ik zou idd eens aandacht besteden aan mannen die moeite hebben met klaarkomen. Het is een probleem dat ik steeds vaker zie. Dat is pas emancipatie, dat mannen ervoor durven uit te komen dat ook zij geen sexmachine zijn maar soms geen zin hebben of dat het gewoon ff niet lukt.
   2becontinued

Leuk als je een reactie schrijft!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s