Dat hebben we dus gemeen. Wij, van Stichting Info BDSM en EerlijkOverSeks. Want dat goeie seks begint bij openheid, das een feit. Iedereen vindt dat lastig. En zeker als je verlangens een beetje out of the ordinary zijn.  Als je stiekem wenst dat je partner je vastbindt, blinddoekt, vernedert, pijn doet… Dan ga je zoeken naar informatie over die bizarre wensen en lees je dat dat eigenlijk SM of BDSM wordt genoemd. Paniek! Je blijkt een soort ziekelijke freak te zijn!  Maak dat maar eens duidelijk aan je vrouw, je man, je omgeving…

BDSM staat voor Bondage & Discipline (BD)Dominantie & Submissie (DS)Sadisme & Masochisme (SM). En is een veel completere naam voor wat meestal SM genoemd wordt. Uit het beperkte wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is, blijkt dat 1 op de 10, één of andere behoefte heeft, die als BDSM gecatalogiseerd kan worden. Het komt dus evenveel voor als homoseksualiteit! Plotseling blijk je geen uitzonderlijke weirdo te zijn. Nee, er zijn honderden miljoenen mensen met deze spannende verlangens.

Dat BDSM enkel over seks zou gaan, is een misverstand. Veel BDSM-spelen gaan helemaal niet over klaarkomen door genitale stimulatie. Heel vaak wordt er dus ook niet geneukt!

Waar het dan wel om gaat? Om het spelen met macht en onmacht in een erotisch kader! De één draagt vrijwillig zijn macht over aan de ander, die ander is bereid om met die macht te doen wat voor beiden lekker is. Het is dus een uitwisseling tussen beheerst worden en beheersen. Tussen elkaars wensen en verlangens heen en weer bewegen.

BDSM heeft zoveel verschillende invullingen als er mensen zijn die het invullen. De een wil onderdanig zijn, zich overgeven in de handen van een ander. Die ander zal dus de eigenschap moeten hebben te kicken op domineren, aansturen, bepalen wat er gebeurt. Een ander wil geslagen en gestraft worden, en heeft dus iemand nodig die… je snapt het. Of iemand wil vastgebonden worden, machteloos gemaakt en zal dus iemand moeten vinden die het lekker vindt met touwen in de weer te gaan. In BDSM gaat het om ogenschijnlijk tegenstrijdige wensen die elkaar ontmoeten en daardoor ook wederzijds  vervullend worden. Het is de ongelijk(w)aardigheid die je gelijk(w)aardig maakt.

Waarom mensen gedomineerd, vernederd, geslagen, gestraft, beheerst willen worden, is niet de relevante vraag. Je vraagt je immers ook niet af waarom je hetero of homo bent. Je voelt wat je voelt, je bent wie je bent. En dat mogen voelen en zijn wie je bent en juist daarom aanvaard, gewaardeerd en gerespecteerd te worden door de ander, dat is de essentie van het BDSM-spel.

Natuurlijk zijn er ook mensen diewel seks wensen. Van orgasmeregulering tot extremere vormen. Denk aan wurgseks, bukake, rape play and so on. Maar het is de weg ernaartoe die het belangrijkst is. Niet het klaarkomen op zich. Het is samen die reis maken die het meest bevredigend en vervullend is voor beiden.

Maar hoe maak je het bespreekbaar met je partner? Hoe begin je daarover? Wat zijn de risico’s als je dit op een onverdachte zondag op de ontbijttafel kegelt?! Hoe? Daar bestaan geen manuals voor. Wel weten we dat

  1. Wij hebben deze vraag ooit op die tafel gegooid en zijn het gesprek aangegaan. We hebben ons goed geïnformeerd via internet, boeken, films. We zijn onszelf gaan bevragen, hebben slapeloze nachten gehad, begonnen voorzichtig met anderen te praten… en we hebben besloten BDSM als onze geaardheid te leren aanvaarden en er open over te zijn.
  2. Communicatie is essentieel. BDSM verplicht je het gesprek aan te gaan én open te houden. Eigenlijk is het het enige seksspel waarbij de spelregels duidelijk zijn. Want als je je wensen en grenzen niet bespreekt, dan krijg je zweepslagen terwijl je aan het plafond wilde hangen.
  3. Stichting Info BDSM kan helpen. Wij bieden een luisterend oor, zijn een klankbord, zijn een informatiekanaal. Bezoek onze website of stuur (anoniem) een mailtje naar stichtinginfobdsm(@)gmail.com

Geloven wij dat eerlijk zijn over seks je een gelukkiger mens kan maken?

Definitely!

Vinden wij dat iedereen maar aan BDSM moet gaan doen?

Nee, zeker niet!

Vinden wij dat iedereen erover na zou moeten denken wat hem seksueel triggert?

Ja, dat wel.

Namens Stichting Info BDSM,

Sebastianus

Auteur van “Ik wil je beheersen!”– gratis te downloaden op www.stichtinginfobdsm.eu

Leuk als je een reactie schrijft!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s