Zes minuten doen de meeste mannen erover klaar te komen na penetratie. Maar veel verschil tussen individuen. Van minus 30 sec, dus voor de penis zijn feest in de vagina kon beginnen, was het hoogtepunt al geschied. Tot drie kwartier. Tis het meest voorkomende orgasme probleem bij mannen. Idioot dat vrouwen juist het omgekeerde probleem hebben: moeite met klaarkomen.

Tuurlijk ontglipt het alle mannen wel eens, het orgasme. Maar sommigen hebben consequent minder dan een minuut plezier. Vaak wordt t bedprobleem gevolgd door schuld en schaamte. Daar zit je dus al helemaal niet op te wachten. En, mooie boel, maakt het probleem groter en weerhoudt je ervan het op te lossen. Want dan moet je erover praten. Met je partner. En misschien met een hulpverlener.

Er is geen harde maat voor te snel klaar komen. Het is te snel, als jij dat vindt. Of je partner. Of als jij denkt dat zij/hij dat vindt. Vroegtijdige zaadlozing is niet alleen snel klaarkomen. Maar ook onvermogen zaadlozing te vertragen. Wie? Onduidelijk: waarschijnlijk 10% van de mannen. Geen bepaalde groepen. Iedereen kan het hebben of krijgen. Vaak bestaat het al vanaf het begin van de seksuele carrière, soms ontwikkelt het later.

Waar komt het nou door, hè? Vaak psychisch. Angst te snel klaar te komen maakt dat je makkelijker de controle verliest. De prestatiedrang om lang te willen seksen geeft stress. Onervarenheid maakt dat je makkelijker onverhoopt over het point of no return heen gaat. Tuurlijk is het soms lichamelijk doordat de hersenactiviteit is versneld door suikerziekte, hart- en vaatziekte of zenuwziekte. Rijpere mannen hebben vaak moeite met het krijgen van erectie en dan is er ineens een zaadlozing.

Een paar seconden voor het orgasme is het point of no return. Op dit moment wordt het orgasme voorbereid: het sperma verzamelt zich in de plasbuis. Sommigen hebben moeite dit punt te herkennen. Je kan dit oefenen met de start-stop-methode.

Start-Stop-methode: Trek je af. Let op het moment dat je bijna klaarkomt. Stop dan met masturberen… Laat de opwinding zakken. Ennn ga weer door. Herhaal dit een paar keer. En ga dan met volle overgave over je point of no return heen. Je hebt de beloning verdiend! Als dit lukt ga je over tot het echte werk: bespreek met je partner dat je wilt oefenen met uitstellen. Seks zoals altijd. Voel je je orgasme aankomen: Stop!!! Wacht tot de opwinding zakt… En ga weer door. Doe dit een paar keer. Natuurlijk kan je tijdens je afkoelfase je vriendin wat extra aandacht geven. Ook leuk uit te vinden wat zij lekker vindt.

Andere methode, minder elegant: de Knijptechniek. Vlak voor je klaarkomt knijp(t) jij (of zij/hij) hard in de penis net onder de eikel. Dit remt de klaarkomreflex. Ook is het nuttig om te onderzoeken welke standjes je oké vindt en welke heel lekker. En kijk welke bewegingen super zijn en welke minder. Vaak is stoten prikkelender dan bijvoorbeeld draaiende bewegingen. Of gebruik een condoom, dan voel je gewoon minder. Verleg je focus: moet je perse tegelijk komen? Kan je je partner niet eerst laten klaarkomen? Of zou je na een snelle klaarkom een tweede of derde keer kunnen? Denk anders! Zoek en ontdek!

Enneuhhh… echt even een paar maanden nemen voor deze oefeningen. Duurt vaak even voor je patronen doorbreekt. En ben je dan nog niet tevreden. Vraag je dan af of je verwachtingen wel kloppen. Wil je niet teveel? En is het eigenlijk wel een probleem? Het zou zomaar kunnen dat jij denkt dat zij/hij het een probleem vindt, terwijl dat helemaal niet zo is. Dusss.. talktalktalk! Kom je er dan toch niet uit. Ga dan naar je huisarts. Het is toch zonde ontevreden te blijven. Zo lang is het leven niet. En die oefeningen, die zijn toch best leuk? Dusss go for it!

Bron: Seksuologie van Luk Gijs et al, http://www.Seksualitiet.nl, Bijblijven 2011-7 Seksuologie NTVG

Eén reactie Volgende »

  1. Hans schreef:

    Na enige oefening is een lange penetratie heel goed mogelijk. Ga hiervoor lepeltje – lepeltje liggen. Penetreer van achterlangs in de vagina. Rust dan even uit en probeer ritmisch te spannen en te ontspannen. Zo kan de vrouw heerlijk klaarkomen en kan de man het na oefening tot een uur rekken.

Leuk als je een reactie schrijft!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s