Lieve Dochter,

Je bent te jong om dit te snappen. Toch schrijf ik nu. Zodat ik het nooit vergeet.

Het liefst stop ik je in een kooitje. Een mooie gouden. Het sleuteltje eet ik op. Nooit mag iemand jou aanraken. Zeker je kutje niet. Ik wil je beschermen. Tegen grote boze wereld. Tegen Breezerseks, SOA’s. Tegen grote jongens die alleen je mooie lijffie willen. Je bent kwetsbaar. Je hart wordt gebroken. Je gaat over je grenzen. Ik ben kwetsbaar. Want jij doet, wat jij wil. Het is een angst. Die angst kan ik volgen. En kan ik bevechten. Ik ben een vechter.

52% van de jongeren heeft wel eens een one night stand. En 13% een trio. Mijn hart zegt dat ik je uit die 52% moet houden. Moet dat echt? Word jij minder weerbaar als je aan losse seks doet? Nee! Puberconsumptieseks maakt niet kwetsbaarder! Geeft geen lager seksueel zelfbeeld. Leidt niet tot gevoeliger voor peergrouppressure. Dank Rutgerstichting, voor jullie fijne onderzoek! Want wie trouwt er met zijn eerste seksuele partner? Niemand! Ok, bijna niemand. Heerlijk dat experimenteren niet tot trauma lijdt.

Seks moet je leren. Ontwikkelen. En fouten maken. Zelf maken. Seks omdat het leuk is. En spannend. Vaak met liefde en intimiteit. Soms niet. Ontdek wat je wilt en wat niet. Door te doen. Volg je hart in de seksuele arena. En wordt je hart gebroken. Of voel je je misbruikt. Sta dan even stil. Weet dat het een weg is. Met pieken en dalen. Die leidt tot een fijn (seks)leven.

Hoe paradoxaal is mijn mening. Wat is het gevolg van dit blog? Dat jij je afkeert van vrije seks? Doen kinderen niet vooral wat ouders niet willen? Zijn kinderen van hippie ouders niet vaker monogaam? Bereik ik toch nog mijn aanvankelijk doel. Jij zit in mijn gouden kooitje. Nee, lieve dochter. Ga! Doe! Voel je vrij op je weg. Ook als dat geen seks voor het huwelijk is. Zo, staat de deur van jouw kooitje ook weer open.

Dusss.. veel plezier met jouw zoektocht naar sensatie en opwinding. Maareuhhh… wel met condoom, hè!

Volgende »

 1. Bregje schreef:

  Mooi gezegd, vol vertrouwen.

 2. Helene schreef:

  Wat een goed,mooi verhaal…geweldig… Mooi geschreven en waar….je wilt je dochter beschermen….je moet loslaten liefs….Hélène

 3. R.D. schreef:

  Hoe herkenbaar. Onze meiden gaan over niet al te lange tijd op ontdekkingsreis. In het gidsje dat ik heb meegegeven staan slechts 2 tips: veilig en vrijwillig.

 4. bas schreef:

  Jaja , het klinkt zoooo envoudig . Wij hbben vier dochters van 17-22 jaar en ik kan er een boek mee vullen . Het beste advies is wat je zelf al geeft : vrijwillig en veilig . Meer niet . Als dochter A een vriendje heeft , kun je alles verbieden , of niet , je kan op de kop staan , of niet . Maar uiteindelijk nemen de meiden hun eigen beslissing en dan hoop je dat het goed gaat . Dan is onderling vertrouwen en open gesprekken heeel belangrijk . En dan zie je dat het allemaal wel goed komt .

 5. Hans schreef:

  Nee, zo eenvoudig is het niet. Maar van ouder tot ouder is het toch het meest belangrijkste wat er is, Hoe open is de relatie tot elkaar en met de kinderen. Kun je alles bespreken zonder taboe of is het toch nog een beetje moeilijk? Lees dan zelf ook over deze dingen en maak eerst je eigen mening en vorming. Dan gaat praten een stuk makkelijker in de meeste gevallen.

Leuk als je een reactie schrijft!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s