Masturbatie. Doet iedereen het? Ja en Nee. 73% van de mannen. 27% van de vrouwen. Ook of juist binnen relaties. Opvallend groot verschil tussen sexen. Niet gek dus dat masturbatie komt van Mas = mannelijk en Turbare= heftig bewegen. In andere onderzoeken doen vrouwen het beter. Boven 60% komen ze niet. Onderrapportage? Mannen pochen ermee, vrouwen schamen zich.

Hoger opgeleiden doen het meer zelf. Ik zou denken: juist minder. Dacht dat lager opgeleiden dichterbij driften leven. Maar de culturele repressie lijkt sterker. Hoger opgeleiden kunnen zich hier makkelijker van los maken. Misschien door ontkerking. Ongeloof in de Zonde van Onan?

Vrouwen met meer vaginale seks, doen het vaker zelf. Die meer in/uitgangen gebruiken ook: vaginaal, oraal, anaal. En die meer bedpartners hebben. Mannen spelen vaker zelf als ze minder seks hebben. Waar zou dat nou aan liggen? Vrouwen die seksueel aangezet worden, gaan los. Seks is libido verhogend, bij vrouwen dan. Mannen hebben targets te halen. Vrouw of geen vrouw, het moet er uit. In het vrouwspersoon of erbuiten. No matter what.

Historisch wel begrijpelijk. Seks heeft voor mannen geen consequenties. Tijd van hutjes op de hei. Mannen dagen op jacht. Vrouwen rond het kampement. Mannen komen thuis. Met 1 doel: genen verspreiden. Gewillige vrouwen belast met dikke buik. Zorg voor het gespuis. Noodzaak om extra stukje vlees te krijgen. Van die man. En hoe bind je die man. Precies: met seks. Dus vrouw die terugkerende seksuele aandacht van een man krijgt. Krijgt meer zin. En bindt de vader van haar kroost. Vrouw zonder aandacht, kan beter geen zin hebben. Lastig bezwangerd te raken van voorbijganger. Die geen extra hapje achteroverdrukt. Voor de zwangere buik.

Duss draai het om! In de tijd van anticonceptie. Vrouwen masturbeer meer! Mannen doe het minder! Dan schuift ons verlangen naar elkaar toe!

Overpeinzingen nav http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17333329

Volgende »

 1. ZijalleenisZij schreef:

  Ik glimlach breed……:)

 2. Geertje schreef:

  73% van de mannen durft te vertellen dat ze masturberen, 27% van de vrouwen durft te vertellen dat ze masturberen. Volgens mij masturberen vrouwen ook. Ze zijn er alleen minder open over meestal.

  En eerlijk gezegd: bij mij ‘moet het er af en toe ook uit’. Niet om een target te halen, maar omdat ik er zin in heb. En ik geniet ervan, ben de regisseur in mijn erotische verhaal. I love it!

  Maar.. gezien dat in principe heel Nederland hier mee leest, zet ik niet mijn volledige naam hieronder.

  • maartjegoedhart schreef:

   Leuk Geertje, dat je zo openhartig bent. Dat is dus echt heel erg eerlijk over seks!
   En inderdaad is het meer geaccepteerd voor mannen dan voor vrouwen om te masturberen en wordt er misschien door vrouwen wel ondergerapporteerd. Maar dat mannen het vaker dan vrouwen doen, dat is wel duidelijk.
   Maar de variatie tussen individuen is natuurlijk groot. Dus je bent heel normaal, ook als vrouw als je masturbeert! Geniet ervan!

 3. Geertje schreef:

  Oja, enneh… ik ben dus een vrouw. 🙂

 4. Errol schreef:

  Je hoeft je niet voor te schamen wie je bent!!!! Iedereen kan de pot op! Je vindt het erg lekker, prima!!!

Leuk als je een reactie schrijft!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s